De uitbraak van het coronavirus en de economische impact ervan, kostten Volkswagen ongeveer 2 miljard euro per week. Dat zegt topman Herbert Diess in gesprek met de Duitse zender ZDF.

Doordat de fabrieken stilliggen en klanten uit de showrooms wegblijven, vallen er mogelijk gedwongen ontslagen, waarschuwt Diess.

"Buiten China verdienen we momenteel niets", aldus de CEO. De productieaantallen in China liggen bij Volkswagen op ongeveer de helft van het gebruikelijke aantal.

Volgens Diess is het alleen mogelijk om banenverlies te voorkomen als de verspreiding van het virus op korte termijn onder controle wordt gebracht. "Dit vergt zeer ingrijpende maatregelen", aldus de Volkswagen-topman.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.