De PSA Group, moederbedrijf van Citroën, Opel en Peugeot, ontkent donderdag dat de geplande fusie met Fiat Chrysler Automobiles (FCA) op losse schroeven staat vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Het concern reageert daarmee op eerdere berichtgeving van dagblad Les Echos en persbureau AFP. Bronnen zouden hebben gezegd dat de voorwaarden voor de fusie opnieuw onder de loep genomen moeten worden in het huidige klimaat.

"We zetten de stappen die noodzakelijk zijn voor het voortbestaan van ons bedrijf. Nu meer dan ooit is de fusie de juiste stap", aldus een reactie van PSA. FCA wilde niet reageren op de berichtgeving.

Afgelopen december spraken PSA en FCA het streven uit om de fusie in maximaal achttien maanden helemaal rond te hebben.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.