Autoverhuurbedrijf Hertz gaat in de Verenigde Staten huurauto's kosteloos meegeven aan personeel in de zorg, meldt de Wall Street Journal woensdag. Het initiatief moet deze week in New York van start gaan.

Nu Amerikanen verzocht zijn thuis te blijven, staan er talloze huurauto's stil. CEO Kathryn Marinello heeft daarop besloten deze voertuigen beschikbaar te stellen aan zorgpersoneel.

Verhuurders hebben te lijden onder de uitbraak van het coronavirus en de maatregelen tegen de verspreiding ervan, zeker nu het vliegverkeer grotendeels stilligt en mensen binnen moeten blijven.

Hertz had aan het einde van 2018 een vloot van net geen 507.000 voertuigen. Hoeveel er in New York beschikbaar komen, is niet bekend.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.