Sommige autofabrieken van de Volkswagen Group zullen langer dan de eerder aangekondigde twee weken dicht blijven, zo laat CEO Herbert Diess op zaterdag weten.

Op LinkedIn schrijft Diess dat de productie op sommige locaties drie weken onderbroken wordt. Afgelopen week liet het Duitse concern weten het gros van zijn vestigingen in Europa stil te leggen.

Vanwege de verspreiding van het coronavirus waarschuwde Diess tevens dat het op dit moment onmogelijk is om verwachting voor de rest van het jaar uit te spreken.

Tot de Volkswagen Groep behoren naast Volkswagen ook de merken Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Seat en Skoda.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.