Ongeveer 91 procent van de franchise-autodealers in China is weer open, zo schrijft Automotive News Europe vrijdag op basis van een enquête van de Chinese brancheorganisatie.

Wel blijft het aantal klanten nog achter bij de gebruikelijke aantallen van voor de uitbraak van het coronavirus. De bedrijven krijgen ongeveer de helft minder bezoekers over de vloer. Vooral Chinese merken zien minder klanten langskomen.

Showrooms voor luxemerken en geïmporteerde modellen hebben 57 procent van het aantal bezoekers terug. Bij de Chinese merken ligt dat op 35 procent. Bij de Chinese Vereniging van Autodealers zijn 8.393 franchisenemers aangesloten.

In de eerste helft van deze maand lag de autoverkoop in China 47 procent lager dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Prul of Praal? Chinese elektrische auto vol gekopieerde elementen
218
Prul of Praal? Chinese elektrische auto vol gekopieerde elementen

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.