Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) ziet zich genoodzaakt met ingang van maandag alle theorie- en praktijkexamens te annuleren. De beslissing houdt verband met de ontwikkeling rondom het coronavirus.

Met ingang van maandag kun je bij het CBR tijdelijk niet meer aankloppen voor theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten of andere cursussen. De maatregel geldt in ieder geval tot en met 31 maart. Kandidaten en rijscholen zijn zondag op de hoogte gesteld van de beslissing.

"Alle experts raden aan om zo min mogelijk sociale contacten te hebben. Daarom vind ik het niet langer verantwoord om examens, toetsen en cursussen door te laten gaan. Zo hopen we verdere verspreiding van het virus in te dammen", aldus algemeen directeur Alexander Pechtold.

Volgens het CBR kunnen alle examens in een later stadium kosteloos worden ingehaald. Vooralsnog zijn geen nieuwe data vast te leggen om een run op examens na 31 maart te voorkomen.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.

Kijk ook op AutoWeek.nl