De Autosalon van Genève van 2020 gaat niet door, zo meldt de organisatie op vrijdag. Zwitserse autoriteiten hebben vanwege coronabesmettingen besloten om alle grote evenementen waar meer dan duizend bezoekers op afkomen in ieder geval tot en met 15 maart te verbieden.

Daarmee is ook de Autosalon van Genève, die voor 5 tot en met 15 maar gepland staat, van de baan. Jaarlijks trekt het evenement zo'n 600.000 bezoekers. Vanwege die omvang wordt de beurs ook niet verplaatst naar een latere datum. Daarvoor is het evenement te groot, aldus een woordvoerder.

In de aanloop naar het evenement lieten verschillende automerken al doorschemeren dat ze met minder mensen naar de beurs zouden afreizen of er helemaal van af zouden zien.

Op het moment van schrijven zijn in Zwitserland vijftien bevestigde gevallen van personen die geïnfecteerd zijn met het COVID-19-virus (coronavirus). Meer dan honderd personen zitten momenteel in quarantaine.

Het COVID-19-virus (coronavirus) in het kort:

  • Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen. Wie geen symptomen vertoont, vormt amper besmettingsgevaar.
  • Iemand kan gemiddeld twee à drie anderen besmetten (minder dan bij bijvoorbeeld mazelen). Dit cijfer daalt echter door alle voorzorgsmaatregelen.
  • Verreweg de meesten hebben lichte (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen oudere of al zieke mensen.
  • Donderdag 27 februari werd de eerste besmetting in Nederland gemeld. Het zou gaan om een man uit Loon op Zand. De GGD doet contactonderzoek.
In de race voor het vaccin tegen coronavirus: zo gaat dat
94
In de race voor het vaccin tegen coronavirus: zo gaat dat

Kijk ook op AutoWeek.nl