De Chinese Zhejiang Geely Holding Group, eigenaar van Geely Auto Group en Volvo Car Group, wil de twee fabrikanten samenvoegen tot één onderneming, zo melden de bedrijven op maandag.

Met de samenvoeging zouden de merken Volvo, Geely, Lynk & Co en Polestar onder hetzelfde bedrijf komen te vallen. Met deze stap kunnen Geely en Volvo niet alleen geld besparen, het zou ook de technologische slagkracht binnen de groep kunnen versterken.

"Een combinatie van de twee bedrijven zal in een sterke, wereldwijd opererende groep resulteren. We kijken ernaar uit om met Hakan Samuelsson, president en CEO van Volvo Car, deze mogelijkheid te onderzoeken, om zo de synergieën binnen de groep te versterken zonder daarbij de concurrentiepositie en eigenheid van de individuele merken tekort te doen", aldus Li Shufu, voorzitter van de Zhejiang Geely Holding Group.

De gecombineerde onderneming heeft de intentie om in Stockholm naar de beurs te gaan, zo laten de partijen in een persbericht weten. Volvo en Geely gaan werkgroepen vormen om de stap te onderzoeken.