AMSTERDAM - Suzuki pakt flink uit op de Tokyo Motor Show met liefst vier studiemodellen uiteenlopend van retro (LC) tot futuristisch (Ionis).

De leukste is ongetwijfeld de LC, die verwijst naar de eerste Suzuki-modellen uit de jaren vijftig. De LC lijkt bovendien een interpretatie van de klassieke Fiat 850.


De LC verwijst naar de eerste Suzuki-modellen uit de jaren vijftig

De LC meet in de lengte slechts 3,20 meter, de wielbasis heeft een bescheiden maat van 2,14 meter. In het met rode stof nostalgisch aangeklede interieur is plaats voor twee personen. Suzuki geeft aan dat serieproductie voor de Japanse markt tot de mogelijkheden behoort.

Mini MPV

De meest realistische studie lijkt de 'Mom's Personal Wagon', zoals Suzuki de mini MPV noemt. De 3,40 meter lange auto lijkt een potentiële opvolger voor de Alto.


De 'Mom's Personal Wagon' lijkt een potentiële opvolger voor de Alto

De Mom biedt aan vier personen plaats. Aan de rechterzijde bevinden zich twee conventionele portieren, aan de linkerzijde openen ze tegengesteld. De auto wordt aangedreven door een 660cc driecilinder die de voorwielen aandrijft.

Toekomst

De futuristische Ionis laat zien hoe Suzuki de toekomst ziet. De auto wordt aangedreven door een elektromotor die door een brandstofcel voorzien wordt van stroom.


De Ionis wordt aangedreven door een elektromotor

De Ionis is net als de Mom 3,40 meter lang. Het interieur wordt gedomineerd door een groot LED-beeldscherm waarop de bestuurder alle relevante informatie kan aflezen. De Ionis kent geen mechanische bedieningscomponenten meer. Besturing, remmen en transmissie, alles gaat 'by wire'.

Retro

De P.X. is Suzuki's antwoord op de Chrysler PT Cruiser. De P.X. beschikt over diverse retro-elementen, vooral in het interieur.


De P.X. beschikt over diverse retro-elementen, vooral in het interieur

De 4,42 meter lange P.X. staat op een wielbasis van liefst 3 meter, wat een positieve uitwerking heeft op de binnenruimte. Onder de motorkap bevind zich een 140 pk sterke viercilinder 2-liter benzinemotor die de voorwielen aandrijft.