Opel gaat mogelijk tot 4.100 arbeidsplaatsen schrappen. De eerste 2.100 banen verdwijnen de komende vijf jaar, waarna er tot 2029 nog eens 2.000 mensen de deur uit moeten bij het Duitse merk. Dat meldt een ingewijde tegenover persbureau Bloomberg.

Het genoemde aantal van 4.100 arbeidsplaatsen staat gelijk aan ongeveer 14 procent van het personeelsbestand bij Opel, dat onderdeel is van het Franse PSA.

Het Opel-personeel zou op maandag zijn ingelicht over de plannen, zo schrijft Bloomberg. PSA heeft nog niet gereageerd op het nieuws.

Eerder deze week werd bekend dat tot 2030 zo'n 410.000 arbeiders in Duitsland hun baan kunnen verliezen door de overstap naar elektrisch rijden. Alleen al bij de productie van onder meer verbrandingsmotoren en -onderdelen zouden in de komende tien jaar 88.000 banen kunnen verdwijnen, zo meldde Handelsblatt op maandag.

De overgang naar elektrisch rijden werd begin december door Bloomberg genoemd als oorzaak van de krimp van banen in de auto-industrie. Volgens het persbureau werden vorig jaar wereldwijd ruim 80.000 banen geschrapt in de autosector.