Aston Martin volgt het voorbeeld van andere luxemerken in het lanceren van een SUV. Met de nieuwe DBX wil de Britse fabrikant het opnemen tegen modellen als de Lamborghini Urus en de Bentley Bentayga.

De DBX krijgt om die reden een krachtige V8-motor. De van Mercedes-AMG afkomstige krachtbron levert 550 pk, waarmee de DBX een topsnelheid van ongeveer 290 kilometer per uur haalt.

De nieuwe SUV heeft van voren de uiterlijke kenmerken van de DB11 en lijkt van achteren op de Vantage. Zo is de vorm van de achterlichten vergelijkbaar. Het profiel van de DBX valt op dankzij het chromen accent achter de wielkast.

Bij een SUV draait het echter om meer dan prestaties alleen. Zo meet de bagageruimte 632 liter en zijn er tal van opties voor de ruimte achterin leverbaar. Aston Martin biedt onder andere een skipakket aan, wat onder meer bestaat uit een skischoenenwarmer. Ook is er een speciale set voor huisdieren, compleet met hondenkussen. Daarnaast zijn speciale reistassen, koffers, dakdragers en zelfs een houder voor een jachtgeweer leverbaar.

Binnen past Aston Martin verder vrijwel uitsluitend leer, hout en alcantara (een kunststoffen alternatief voor suède) toe. Ook zien we aluminiumaccenten, zoals de handgrepen, deurgrepen en de bedieningselementen.

Kijk voor meer informatie en foto's op AutoWeek.nl