Mercedes-Maybach komt met een luxe variant van de eerder dit jaar gepresenteerde Mercedes-Benz GLS. De Maybach-versie krijgt een speciaal aangepaste V8-motor en een aangepast uiterlijk.

De Mercedes-Maybach GLS is te herkennen aan de grille met verticale spijlen, extra chroom en Maybach-logo's op de zogeheten C-stijl, het deel tussen de achterste zijruiten en de achterklep.

Daarnaast staat het model op speciaal voor de Maybach GLS ontworpen wielen van 22 of 23 inch. De motorisering is eveneens exclusief voor de speciale GLS aangepast. De V8-benzinemotor heeft 588 pk en krijgt ondersteuning van mild-hybridtechniek.

Binnenin is de Maybach GLS extra luxe aangekleed met onder meer nappaleer op het dashboard. Ook de deurpanelen en opbergvakken zijn in leer gevat. Passagiers achterin hebben elektrische stoelverstelling, die ook een ligstand mogelijk maakt.

Tegen meerprijs monteert Maybach twee afzonderlijke zetels die niet zouden misstaan in een privéjet. Andere leverbare opties zijn een koelkast voor drie flessen champagne, champagneglazen met een zilveren voet en een werktafeltje.

Kijk voor meer foto's en informatie op AutoWeek.nl