Volkswagen Group heeft over de eerste negen maanden van het financiële jaar een omzet van 186,6 miljard euro genoteerd, een toename van 6,9 procent ten opzichte van een jaar eerder. De winst voor belastingen steeg van 12,5 naar 14,6 miljard euro, zo meldt de Duitse fabrikant op woensdag.

De prestaties in de eerste negen maanden zijn volgens Volkswagen een goed fundament voor de rest van het jaar. Het bedrijf ligt volgens Frank Winter, lid van de raad van bestuur, op koers om de targets voor 2019 te halen. Naar verwachting zal de omzet 5 procent hoger uitvallen vergeleken met vorig jaar.

Wel houdt Volkswagen rekening met een wereldwijde krimp van de automarkt, waardoor de verkoop dit jaar, in tegen stelling tot eerdere prognoses, vermoedelijk niet hoger uit zal vallen.

Volkswagen merkte dat de afgelopen maanden al, want de verkoop bleef net als vorig jaar op ongeveer 2,8 miljoen exemplaren steken. Bij Audi daalde de verkoop van 1,1 miljoen exemplaren naar zo'n 900.000 stuks.

Seat en Skoda zagen de verkoop gedurende de eerste negen maanden van dit jaar met respectievelijk 11,8 en 15,3 procent stijgen. Bij Porsche nam het aantal registraties met 7,7 procent toe tot 205.000 exemplaren. Bentley wist dankzij een verkoopstijging een verlies van 137 miljoen euro in 2018 om te zetten in een winst van 65 miljoen euro.