BMW heeft de zogeheten Gran Coupé-uitvoering van de 2-Serie onthuld. Hiermee wil het merk concurreren met auto's als de Audi A3 Limousine en de Mercedes-Benz CLA.

In tegenstelling tot wat de naam van de nieuwe 2-Serie doet vermoeden, staat deze op hetzelfde voorwielaangedreven platform als de recent geïntroduceerde 1-Serie. De bestaande 2-Serie Coupé heeft achterwielaandrijving en is nog gebaseerd op de vorige 1-Serie.

Het nieuwe model is 4,52 meter lang, 1,80 meter breed en 1,42 meter hoog. Wat de buitenmaten betreft valt de 2-Serie Gran Coupé precies tussen de genoemde concurrenten van Mercedes en Audi in. De bagageruimte meet 430 liter.

De 2-Serie Gran Coupé onderscheidt zich van de 1-Serie door een anders getekende bumper en licht gewijzigde koplampunits. Aan de achterzijde zijn de verschillen groter, aangezien daar de lijn wordt gevolgd die werd ingezet met de 8-Serie.

Het nieuwe model wordt leverbaar met drie benzinemotoren en één dieselmotor. De benzinemotoren leveren respectievelijk 140, 190 en 306 pk. Die laatste krachtbron ligt in het voorlopige topmodel, de M235i. Elders in de wereld levert BMW in de vorm van de 228i nog een versie om het gat tussen het topmodel en de rest te vullen.

De 2-Serie Gran Coupé staat in maart 2020 bij de dealers.

Kijk voor meer informatie en foto's op AutoWeek.nl