De vernieuwde Volkswagen e-Up, de volledig elektrische stadsauto van het merk, wordt leverbaar vanaf 23.474 euro. Daarmee is de auto ongeveer 1.500 euro goedkoper dan de uitgaande versie, ondanks een verbeterde batterij.

Dankzij het accupakket van 36,8 kWh komt de e-Up zo'n 260 kilometer ver, aldus Volkswagen. De vorige e-Up schopte het met een batterij van 18,7 kWh tot ongeveer de helft.

De e-Up is standaard voorzien van onder meer airconditioning, smartphone-aansluiting en elektrische ramen. De 25.230 euro kostende Style-uitvoering voegt daar zaken als een achteruitrijcamera, parkeersensoren en lichtmetalen wielen aan toe.

De opgewaardeerde e-Up kan voortaan ook aan de snellader, waarmee de auto binnen een uur weer tot 80 procent volgeladen is. De e-Up komt begin volgend jaar naar Nederland.

De zustermodellen van Seat en Skoda, de Mii Electric en de Citigo E iV, verschijnen rond dezelfde tijd. De prijzen van deze modellen zijn nog niet bekendgemaakt, maar zullen vermoedelijk een fractie lager liggen.

Kijk ook op AutoWeek.nl