Bugatti zette onlangs met een aangepaste versie van de Chiron het record van snelste productieauto ter wereld op zijn naam. Het merk maakt nu bekend dat het dertig exemplaren van die recordauto gaat bouwen.

Het record van 490,48 kilometer per uur werd begin augustus neergezet door een prototype. Het Franse sportwagenmerk van de Volkswagen Group brengt dat model nu als Chiron Super Sport 300+ op de markt.

Het getal 300 is een verwijzing naar de grens van 300 mijl per uur (482,8 kilometer per uur), die met het prototype voor het eerst doorbroken werd.

Bugatti Chiron breekt snelheidsrecord met 490 kilometer per uur
210
Bugatti Chiron breekt snelheidsrecord met 490 kilometer per uur

De Chiron Super Sport 300+ heeft ten opzichte van de gewone Chiron nog eens 100 pk extra, waardoor het vermogen van de zestiencilindermotor uitkomt op 1.600 pk. De auto is te herkennen aan een aangepaste voorzijde, die voorzien is van grotere luchtinlaten.

Ook is het nieuwe model dankzij aerodynamische aanpassingen aan de achterzijde, langer dan de gewone Chiron. Daarnaast hebben de uitlaten een andere plaats gekregen. Bugatti begint in 2021 met de productie van de eerste exemplaren van de Chiron Super Sport 300+. De auto kost minimaal 3,5 miljoen, exclusief belastingen.

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl