Maserati zal volgend jaar een nieuwe sportwagen introduceren. Dat wordt niet de opvolger van de verouderde GranTurismo, want die is voor 2021 aangekondigd.

De lancering van een nieuwe nog naamloze sportwagen in 2020 valt samen met de start van een modellenoffensief dat de verkoopcijfers van Maserati uit het slop moet trekken. In het tweede kwartaal daalde het aantal registraties met 17 procent naar 7.200 exemplaren. Mede hierdoor noteerde Maserati een verlies van 119 miljoen euro.

Mike Manley, CEO van moederbedrijf Fiat Chrysler Automobiles, verwacht dat de opleving van Maserati tot begin volgend jaar op zich laat wachten. De plannen van Maserati voor 2020 omvatten naast een nieuwe sportwagen tevens een facelift voor de Levante, Ghibli en Quattroporte.

In 2021 komen drie volledig nieuwe modellen op de markt: de cabrioversie van de te lanceren sportwagen, een nieuwe compacte SUV en de opvolger van de GranTurismo. In 2022 maken de nieuwe Maserati GranCabrio en Quattroporte hun opwachting, waarna het in 2023 de beurt is aan de nieuwe Levante.

Kijk ook op AutoWeek.nl