De volledig elektrische Opel Corsa-e is vanaf het derde kwartaal van volgend jaar ook voor minder dan 34.999 euro verkrijgbaar. Opel lanceert de 30.999 euro kostende Edition-versie.

Voor die besparing van 4.000 euro moet je wel geduld hebben, aangezien de duurdere Launch Edition al begin volgend jaar verschijnt. Op de uitrusting van de voordeligere versie is niet bezuinigd. De auto krijgt standaard automatische airconditioning en een aanraakscherm van 7 inch mee. Het daaraan gekoppelde infotainmentsysteem kan overweg met Apple Carplay. Zaken als led-koplampen ontbreken daarentegen.

Prijzen van de Corsa met benzinemotor beginnen bij 16.999 euro. Voor dat bedrag levert Opel het model met 75 pk sterke driecilindermotor.

Veiligheidssystemen als botspreventie en snelheidsbegrenzer zijn standaard, airconditioning niet. Daarvoor moet je bij een uitrustingsniveau hoger zijn, die 1.000 euro meer kost. De Elegance uitvoering is er vanaf 21.199 euro, de sportief aangeklede GS Line kost minimaal 21.299 euro.

Ook prijzen van plug-inhybride SUV bekend

Met de aankondiging van de voordeligere Corsa-e maakt Opel ook de prijzen van de plug-inhybride Grandland X bekend. Het model kost minimaal 44.194 euro en is standaard voorzien van wielen van 19 inch, een aanraakscherm en een elektrisch bedienbare achterklep. De Innovation- en Ultimate-uitvoeringen kosten respectievelijk 46.999 en 50.249 euro.

Kijk ook op AutoWeek.nl