AMSTERDAM - Nieuwe kleuren en veel chromen details: de Fiat Idea is klaar voor modeljaar 2006. Ook wordt de Fiat Panda 4x4 leverbaar met een dieselmotor.

Fiat heeft de Idea voor modeljaar 2006 licht gefacelift. Ook is het motorenaanbod uitgebreid met een 90 pk sterke 1,3-liter Multijet diesel. Er zijn nieuwe materialen in het interieur gebruikt en twee nieuwe tinten blauw en grijs aan het kleurenpalet toegevoegd.


De grille, achterbumper, en de deurgrepen zijn voorzien van een flinke streep chroom

Aan de buitenkant van de vernieuwde Idea zijn de verchroomde details. De grille, achterbumper, en de deurgrepen zijn voorzien van een flinke streep chroom. Ook de A-, B- en C-stijl hebben voortaan een glimmende afwerking.

Interieur

Ook in het interieur zijn er blinkende details. De knoppen van luchtuitlaten, opbergkastjes en de knoppen op het dashboard zijn voorzien van een laagje chroom. Wie een Dynamic- of een Emotion-versie kiest, krijgt zelfs een verchroomde Fiat Idea diamant op de pookknop. Het programma van de Fiat Panda 4x4 wordt uitgebreid met de 70 pk sterke Multijet diesel.

Geen strepentrekker

Daarmee is het programma van de kleine 4x4 gecompleteerd. Natuurlijk is de auto met deze motor geen strepentrekker. De sprint van 0 naar 100 verloopt in achttien seconden en de topsnelheid is 150 km/u. Hij is daarmee wel sneller dan zijn benzinebroer. Die kan met zijn 60 pk 1,2-liter motor in 20 seconden van 0 naar 100 en heeft een topsnelheid van 145 km/u.