Bentley heeft de derde generatie van de Flying Spur gepresenteerd. De auto meet 5,32 meter in lengte en biedt voortaan nog meer ruimte aan de passagiers achterin.

Dat komt door onder meer de toegenomen wielbasis, die voortaan bijna 3,2 meter meet. Overigens is er slechts plaats voor twee personen achter in de Bentley, aangezien het merk geen bank maar twee aparte zetels monteert.

De nieuwe Flying Spur wordt aangedreven door een 635 pk sterke twaalfcilinderbenzinemotor. Hiermee accelereert de auto, ondanks het wagengewicht van 2.437 kilo, in 3,8 seconden naar 100 kilometer per uur.

Nieuw voor Bentley is vierwielsturing, wat samen met vierwielaandrijving en het Dynamic Drive-systeem van het merk voor een betere wegligging moet zorgen.

De beeltenis van Bentley, de zogeheten vliegende B, staat voortaan op het front van de auto. Het embleem kan met een druk op de knop ingetrokken worden.

De nieuwe Flying Spur verschijnt volgend voorjaar op de weg. Het is nog niet bekend wat de auto moet kosten. De prijzen van het huidige model lopen uiteen van 241.260 euro tot 313.615 euro.

Kijk voor alle foto's op AutoWeek.nl