De Skoda Citigo en de Seat Mii zijn binnenkort alleen nog maar verkrijgbaar met een volledig elektrische aandrijflijn. De Volkswagen Up, waar al een elektrische versie van bestond, krijgt een update.

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl

De elektrische Skoda Citigo werd vorige maand gepresenteerd met een accupakket van 36,8kWh en een opgegeven rijbereik van 265 kilometer. Daarmee presteert de auto een stuk beter dan het zustermodel van Volkswagen, de e-Up. Die kwam slechts 133 kilometer ver, vandaar dat de elektrische Up opgewaardeerd wordt.

Inmiddels heeft Seat de Mii electric aangekondigd, die over dezelfde aandrijflijn als de Skoda komt te beschikken. Dat betekent onder meer een acceleratie vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur van 12,5 seconden en een topsnelheid van 130 kilometer per uur.

Met een 40kW-lader is de Skoda Citigo e iV in een uur weer tot 80 procent vol te laden. Met een 7,2kW-lader heb je ruim vier uur nodig. Voor de Seat zal dat niet anders zijn.

Einde van productie in zicht

In juli stoppen Seat en Skoda met de productie van hun stadsauto's met verbrandingsmotor. De Seat is vanaf september te bestellen en de auto verschijnt net voor de jaarwisseling op de markt. De elektrische Skoda staat vanaf januari bij de dealer.

Of bij Volkswagen ook de stekker uit de productie van de Up met brandstofmotor wordt getrokken, wordt vooralsnog ontkend. Eerder dit jaar besloot Daimler, moederbedrijf van Smart en Mercedes-Benz, dat de Smart alleen nog maar als elektrische auto geleverd wordt.

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl