Skoda heeft met de Citigo eiV zijn eerste volledig elektrische auto gepresenteerd. De stadsauto komt volgens de fabrikant ongeveer 265 kilometer ver op een acculading. Daarnaast heeft Skoda de vernieuwde Superb onthuld.

De Citigo eiV heeft een 36,8-kWh-accupakket in de bodem, waarmee zoals gezegd een actieradius van 265 kilometer gehaald moet kunnen worden. De auto kan bij een snellaadstation in een uur tot 80 procent bijgeladen worden, aldus Skoda.

Ondanks de toevoeging van het accupakket is er volgens het Tsjechische merk ruimte voor 250 liter aan bagage. De productie gaat in de tweede helft van het jaar van start en staat in januari 2020 bij de Nederlandse dealers.

Aangepast uiterlijk voor Superb

Daarnaast presenteert Skoda de vernieuwde Superb, die voortaan ook met een plug-inhybrideaandrijflijn geleverd kan worden. De techniek, bestaande uit een 1,4-literbenzinemotor en een elektromotor, deelt de auto met de Volkswagen Passat. Het systeemvermogen is 218 pk.

De geëlektrificeerde Superb iV heeft een 13-kWh-accupakket en komt volgens de fabrikant ongeveer 55 kilometer ver op elektriciteit alleen.

Het gefacelifte model is te herkennen aan een gewijzigd front en anders ingedeelde lichtunits. Binnenin monteert Skoda een nieuw infotainmentsysteem. De auto komt net als de elektrische Citigo in januari naar Nederland.

Kijk voor meer informatie en foto's op AutoWeek.nl