AMSTERDAM - Woendag opent de IAA in Frankfurt de poorten voor het publiek. Ook de laatste fabrikanten geven nu hun primeurs vrij. Een van de spektakelstukken op de beurs is de Bentley Azure.

De Bentley Azure is de langverwachte cabrioletversie van de Arnage. Hij wordt gebouwd volgens de oude Bentley-tradities en ook Volkswagentechniek is deze auto vreemd. Onder de motorkap ligt de 6,75-liter met twee turbo´s. Die levert 450 pk en maximaal 875 Nm koppel. Dat is voldoende om de 5,41 meter lange vierzitter in 6,3 seconden van 0 naar 100 te brengen en een topsnelheid te halen van 270 km/u.


De Bentley Azure is gebouwd volgens de oude Bentley-tradities

Showmodel

Bentley doet niet mee aan de coupécabriolet trend. De Azure is voorzien van een stoffen kap die uit drie lagen bestaat. In dertig seconden kan de kap worden geopend of gesloten. De Azure wordt negen maanden geïntroduceerd na de lancering van de Arnage Drophead Coupé. Deze auto was een studiemodel naar een open Arnage. De Azure verschilt slechts op details van dit showmodel.

Korte tijd geleden onthulde Bentley dat voor de nieuwe carbio de typenaam Azure weer uit de mottenballen werd gehaald. Al eerder had Bentley van 1995 tot 2002 een auto met die naam in het programma.

In de lente van 2006 worden de eerste Azures aan klanten afgeleverd. Dan wordt ook de prijs van de auto bekendgemaakt.