Audi levert de volledig elektrische e-tron met camera's in plaats van zijspiegels. Ongeveer de helft van het aantal klanten kiest voor deze optie.

De 'virtual mirrors', zoals Audi de digitale zijspiegels noemt, kosten 1.857 euro. Toch blijkt dat "ruwweg de helft van de e-tron-eigenaren voor Audi’s virtual mirrors kiest", aldus de Nederlandse importeur.

De camera's tonen het beeld op oledschermen in de portieren. Doordat ze een stuk kleiner zijn dan normale zijspiegels, heeft de e-tron met deze optie op papier een groter rijbereik dan zonder.

Overigens zit je bij het aanvinken van de virtual mirrors vast aan een aantal andere opties, waardoor de meerprijs oploopt tot 4.475 euro.

In de eerste vier maanden van dit jaar zijn 97 exemplaren van de e-tron op kenteken gegaan. Daarmee heeft het model de Jaguar I-Pace in populariteit overtroffen. Daarvan werden er tot en met april 71 stuks geregistreerd.

De verkoop van de Tesla Model X en Model S ligt met respectievelijk 24 en 34 exemplaren flink lager dan voorheen. Daar staat tegenover dat er inmiddels 3.164 exemplaren van de Model 3 in Nederland op kenteken staan.

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl