Volkswagen heeft schetsen van de nieuwe Golf vrijgegeven. Het gaat onder meer om schetsen van het interieur. Het nieuwe dashboard is nagenoeg volledig digitaal, wat volgens Volkswagen-ingenieurs tot de nodige hoofdbrekens heeft geleid.

Volgens medewerkers waren er voor het navigatie- en infotainmentsysteem al zo'n tien tot twintig miljoen regels aan code nodig, ongeveer het dubbele van wat tien jaar geleden voor een gehele auto noodzakelijk was.

De nieuwe Golf moet in staat zijn met andere voertuigen te kunnen communiceren, terwijl de auto ook overweg kan met slimme infrastructuur. Daarnaast kan de auto zogeheten over-the-air updates (OTA updates) te ontvangen. Tot slot zal de nieuwe Golf met de smartphone te ontgrendelen zijn.

De afgelopen weken is door hooggeplaatste medewerkers meerdere malen gecommuniceerd dat de grote hoeveelheid software tot problemen had geleid. De presentatie van de nieuwe Golf is mede hierom uitgesteld tot later dit jaar. Aanvankelijk stond de introductie gepland voor september. De productie gaat volgens de laatste informatie aan het einde van het derde kwartaal van start.

Verkoopdaling van 6,2 procent in april

Volkswagen heeft in april wereldwijd 487.400 voertuigen verkocht, een daling van 6,2 procent ten opzichte van een jaar eerder.

In China viel de verkoop met 231.400 exemplaren 6,5 procent lager uit, terwijl het aantal registraties in Europa met 4,8 procent naar beneden ging tot 150.300 stuks.

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl