Nog voor het eind van de maand schuift Ferrari een nieuwe hybride supercar naar voren. Dat heeft Ferrari-CEO Louis Camilleri verteld tijdens een presentatie van de kwartaalcijfers.

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl

The Motley Fool, dat zich richt op onder andere beursnieuws, plaatst een transcript van de presentatie van Ferrari's jaarcijfers op de site. Daaruit blijkt dat Ferrari-CEO Louis Camilleri meldt dat Ferrari voor het eind van deze maand een hybride supercar naar voren schuift.

Camilleri meldde eerder dit jaar al dat Ferrari in 2019 een supercar met een hybride V8 aan de line-up zou toevoegen en het heeft er dus alle schijn van dat die nieuwkomer binnen nu en drie weken het publieksdebuut beleeft. Volgens de Ferrari-topman presenteert Ferrari dit jaar vijf nieuwe modellen, waar de 488-opvolger F8 Triubuto de eerste van was.

De nieuwe hybride Italiaan zou de tweede van de reeks zijn. Camilleri omschrijft de auto als een "hybride van de bovenste plank met supercarprestaties en een grote schoonheid". In de pikorde van Ferrari krijgt de auto volgens Camilleri een plek boven de 812 Superfast (foto), de opvolger van de F12berlinetta.

Dat zegt wat over de prestaties van de aanstaande nieuwkomer. De 812 Superfast heeft namelijk 800 pk en 718 Nm, dat wordt geleverd door een sterke 6.5-liter V12. In minder dan drie tellen schiet de Superfast naar een snelheid van 100 km/u en de topsnelheid ligt op 340 km/u.

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl