In navolging van de hybride Ioniq en de Ioniq met plug-inhybrideaandrijving, heeft nu ook de volledig elektrische versie een update gekregen. De auto krijgt een groter accupakket en een verbeterd rijbereik.

De elektrische Ioniq is voorzien van een accupakket van 38,3 kWh, een verbetering van 36 procent ten opzichte van de oude batterij.

De actieradius komt op basis van de Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure uit op 294 kilometer. Het oude model had op basis van de minder accurate New European Driving Cycle een bereik van 280 kilometer, wat daardoor in de praktijk vaak lager uitviel.

Het vernieuwde model is te herkennen aan een gewijzigde grille, anders ingedeelde koplampen en een opnieuw getekende bumper. Ook het dashboard is op een flink aantal punten gewijzigd.

Daarnaast is de Ioniq geschikt gemaakt voor het Blue Link-systeem van Hyundai, waarmee de eigenaar vanuit huis de auto kan laten voorverwarmen. Het vernieuwde elektrische model van het merk wordt in september gelanceerd.

Kijk ook op AutoWeek.nl