Een Brits bedrijf heeft onlangs de restauratie van een klassieke Lancia afgerond. Het project is opmerkelijk omdat de staat waarin de auto gevonden werd aanvankelijk weinig hoop op redding bood.

De Lancia Aurelia B20 GT Series 3 werd een aantal jaar geleden in de Verenigde Staten ontdekt. De staat van de auto was zo slecht, dat de carrosserie eerst verstevigd moest worden voordat er überhaupt aan de restauratiewerk begonnen kon worden. De Aurelia zou anders door verregaande roestvorming bezweken zijn.

Dat weerhield de eigenaar er echter niet van om naar de Britse specialist Thornley Kelham te stappen. Het restauratiewerk omvatte naast veel laswerk ook de fabricage van nieuwe carrosseriedelen, aangezien delen van de bodem niet meer te redden waren.

De Lancia werd vervolgens op basis van de originele specificaties weer opgebouwd, tot de stoelen aan toe. Ook kreeg de Aurelia zijn oorspronkelijke lakkleur weer terug. Het restauratieproject nam uiteindelijk zo'n tweeënhalf jaar in beslag.

De Lancia Aurelia B20 GT Series 3 zal dit jaar de beroemde Mille Miglia rijden, een historische autorace die op 15 mei in Italië van start gaat.

Het resultaat van tweeënhalf jaar werk.