Het Franse concern PSA, het moederbedrijf van Citroën, DS, Opel en Peugeot, komt dit jaar met zijn eerste volwaardige elektrische auto's. Van de eerste, de DS 3 Crossback E-Tense, is de prijs bekendgemaakt.

De cross-over staat voor 43.190 euro in de prijslijst. Voor dat bedrag levert DS de DS 3 Crossback in de Chic-uitvoering. Het topmodel Grand Chic, dat uitgerust is met onder meer een navigatiesysteem en extra veiligheidsuitrusting, heeft een prijs van 47.690 euro.

De DS 3 Crossback E-Tense heeft een 50 kWh-accupakket, waarmee een actieradius van ongeveer 320 kilometer haalbaar moet zijn. De Peugeot 208 en de Opel Corsa krijgen de beschikking over dezelfde aandrijflijn. De Peugeot komt overigens 20 kilometer verder op een acculading.

De DS 3 Crossback is in de basis een duurdere auto dan de 208 en Corsa, waardoor de prijzen van de elektrische varianten mogelijk onder de 40.000 euro zullen blijven.

DS heeft daarnaast de prijzen bekend gemaakt van de DS 7 Crossback met plug-inhybrideaandrijflijn. De SUV heeft een 13,2 kWh-accupakket aan boord, waarmee de auto ongeveer 50 kilometer elektrisch kan rijden voordat de verbrandingsmotor aanslaat. De plug-inhybride kost minimaal 58.370 euro. Voor de Executive-uitvoering moet 60.060 euro worden betaald.

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl