Volkswagen verwacht dat het in februari volgend jaar kan beginnen met de verkoop van de nieuwe Golf. Het merk reageert hiermee op berichten dat de ontwikkeling van de auto vertraging heeft opgelopen vanwege softwareproblemen.

De hooggeplaatste medewerker Jürgen Stackmann heeft tegenover Automotive News Europe verklaard dat de problemen echter tijdig opgelost zullen worden. Hierdoor kan de nieuwe Golf nog altijd vanaf februari in de verkoop. Die begint in Duitsland, om vervolgens ook in de rest van Europa op gang te komen.

De nieuwe Golf is inmiddels al meerdere malen in productievorm gefotografeerd, waaruit zou blijken dat het met de hardware wel goed zit. De softwareproblemen hebben volgens Stackmann te maken met de mogelijkheid van de auto om zogeheten over-the-air (OTA) updates te ontvangen. Het systeem zou vooralsnog niet goed genoeg beveiligd zijn tegen hackers.

Onbevestigde berichten spreken daarnaast van tegenslagen bij de ontwikkeling van het digitale dashboard van de nieuwe Golf. Veel van de bedieningselementen zouden zijn vervangen door schermen.

Kijk voor meer foto's op AutoWeek.nl