Autobedrijf Nissan heeft voor de tweede keer in enkele maanden de winstverwachtingen verlaagd, maakt het bedrijf woensdag bekend. Voor het boekjaar dat op 31 maart eindigde verwacht het Japanse automerk een operationele winst van 318 miljard Japanse yen (2,54 miljard euro). Dit komt neer op een verlaging van 45 procent ten opzichte van een jaar eerder.

In februari dit jaar gaf Nissan al een winstwaarschuwing. Toen verlaagde het bedrijf de winstverwachting nog naar 450 miljard yen, terwijl eerder nog een winst van 540 miljard yen werd verwacht.

Volgens het Amerikaanse persbureau Bloomberg zou een winst van 318 miljard yen betekenen dat Nissan voor het eerst in tien jaar een lagere winst heeft geboekt dan de Franse partner Renault.

De aanpassing van woensdag is volgens Nissan te wijten aan zwakke verkopen in de Verenigde Staten. Ook wees het Japanse automerk op de voormalige topman Carlos Ghosn, die momenteel vastzit op verdenking van financieel wangedrag en zelfverrijking. Hij zou het merk Nissan besmeurd hebben. Daardoor zouden er minder auto's van het merk zijn verkocht.

Op de Japanse beurs daalde het aandeel van Nissan woensdagmiddag met 4 procent. Een aandeel in het autobedrijf kost een kleine 905 yen, zo'n 7,24 euro.