AMSTERDAM - Mercedes-Benz laat op de IAA in Frankfurt een studiemodel zien van de R-klasse AMG. Het uiteindelijke productiemodel zal slechts op details van deze Vision R 63 AMG afwijken.

De Mercedes-Benz Vision R 63 AMG wordt aangedreven door de nieuwe 6,3-liter V8 motor uit het huis van AMG. Deze krachtbron levert 510 pk en maximaal 630 Nm trekkracht. Zo kunnen de maximaal zes inzittenden van de R-klasse in ongeveer 5 seconden van 0 naar 100 en is de topsnelheid begrensd op 250 km/u.


De Vision R 63 AMG is rijkelijk behangen met skirts en spoilers

De Vision R 63 AMG is voorzien van 21 inch lichtmetalen wielen en rijkelijk behangen met skirts en spoilers. Ook aan de binnenzijde is de 5,20 lange mpv geheel volgens de AMG-normen aangekleed. Zo zijn er sportstoelen en kan middels flippers achter het stuur worden geschakeld.

Dvd-schermen

Om de passagiers onderweg tevreden te houden zijn in de hoofdsteunen van de stoelen op de eerste en tweede zitrij 7 inch dvd-schermen gemonteerd, is er een multi-zone climatronic aan boord en hebben de passagiers op de tweede zitrij de beschikking over uitklaptafeltjes.

Op de IAA in Frankfurt beleeft de Europese korte versie van de R-klasse zijn werelddebuut. De Vision 63 AMG is gebaseerd op de lange R-klasse die voor de Amerikaanse markt is bestemd.