Nadat eerder deze week de eerste foto's van de nieuwe Mercedes-Benz GLS al circuleerden, heeft het merk de auto nu officieel gepresenteerd. De nieuwe GLS is langer en ruimer dan zijn voorganger.

De GLS is met zijn lengte van 5,21 meter bijna 8 centimeter langer dan zijn voorganger. De wielbasis nam met 6 centimeter toe tot 3,14 meter, waarmee hij concurrenten als de verlengde Range Rover en de nieuwe BMW X7 overklast.

Net als zijn voorganger is de nieuwe GLS een zevenzitter. Mercedes-Benz claimt dat ook mensen langer dan 1,90 meter goed kunnen zitten op de derde zitrij. Tegen meerprijs is de GLS uit te rusten met zes zitplaatsen, waarbij de zitrijen plaatsmaken voor losse stoelen.

De nieuwe SUV komt als GLS 450 en GLS 580 op de markt, beide voorzien van zogeheten EQ Boost-techniek. Dit betekent dat de benzinemotor ondersteuning krijgt van een kleine elektromotor en er zo tijdelijk 22 pk extra beschikbaar is. De GLS 450 krijgt een 367 pk sterke zescilinderbenzinemotor, de GLS 580 een 490 pk sterke V8-benzinemotor.

De GLS 350d en GLS 400d worden beide aangedreven door een zescilinderdieselmotor. In de eerstgenoemde uitvoering levert de motor 286 pk, in de laatstgenoemde versie 331 pk.

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl