AMSTERDAM - Een boel kleine nieuwtjes bij Volkswagen. De naam van de komende coupécabriolet is bekend, er is nieuws over de Golf SUV en er is goed nieuws voor snelle koeriers.

Volkswagen heeft bekendgemaakt dat de coupécabriolet, die op de IAA in Fankfrut debuteert, Eos gaat heten. De naam is afkomstig van de Griekse godin van het morgenrood. Elke dag kwam zij met een span paarden omhoog uit de zee om de mensen het ochtendlicht te brengen. De Volkswagen Eos is een op zichzelf staand model en dus niet van een dichte auto afgeleid. Toch zijn er veel technieken geleend van de Passat. Het motorenaanbod begint bij 115 pk sterke motor en loopt op tot 250 pk.

Bedouin

De SUV op basis van de Golf, die naar alle waarschijnlijkheid Bedouin gaat heten, wordt gebouwd in Portugal. In 2007 zal het model op de markt komen. Op een auto die in Portugal wordt geproduceerd, kan Volkswagen 1.000 euro meer verdienen dat op een exemplaar dat op de thuisbasis in Wolfburg in elkaar wordt gezet. Wellicht wordt de Bedouin wél in Wolfsbrug afgebouwd. Dat zou dan gaan gebeuren op dezelfde band als de Touran.

Caddy DSG

Tijdens de BedrijfsautoRAI, die komend najaar plaatsheeft, introduceert Volkswagen de Caddy 1,9 TDI DSG. De DSG versnellingsbak is voorzien van twee koppelingen en is zowel automatisch als met de hand te schakelen. Volkswagen denkt dat de Caddy met de DSG-bak in de stad een stuk gemakkelijker uit de voeten kan en bovendien claimt de fabrikant dat deze uitvoering tien procent zuiniger is dat een exemplaar met een conventionele versnellingsbak. Aan de Caddy met DSG hangen prijskaartjes vanaf 14.995 euro exclusief BTW.