AMSTERDAM - Ford pakt ook op de tweede belangrijke Europese autoshow van dit jaar uit met een conceptcar. En wat voor een! De iosis is echt schitterend.

Na de SAV Concept, een voorbode van een nieuwe MPV, in Genève, presenteert Ford op de IAA de iosis. Een opvallend studiemodel dat het midden houdt tussen een sedan en een coupé. Hij heeft de vier portieren van de eerste en het lijnenspel van de tweede. De manier waarop ze openen is helemaal bijzonder. Het zijn alle vier vleugeldeuren, de voorste twee scharnieren bij de A-stijl omhoog, de achterste bij de C-stijl. Om de achterste te openen moeten de voorportieren geopend zijn.

Hypermodern


De Ford heeft hypermoderne koplampen

Met zijn fors uitgeklopte wielkasten en gespierde koets is de iosis het spannendste dat we de laatste jaren van Ford gezien hebben. Hypermodern zijn de koplampen en achterlichten met LED-techniek, de iosis staat op 20 inch wielen. Over een motorisering doet Ford nog geen uitspraken.

Memorystick

Net zo hightech als het koetswerk is het interieur. Aluminium, leer en de kleur knaloranje domineren de binnenzijde. Een sleutel heeft de iosis niet, de bestuurder kan met zijn memorystick inpluggen, waarmee de auto zijn eigenaar herkent. Camera´s houden de boel achter de auto in de gaten, twee op de plek van de buitenspiegels, een in de achterbumper. De pook van de sequentiële versnellingspook bevindt zich vlak bij het stuur.