Seat zal de komende jaren zes stekkerauto's op de markt brengen, waaronder twee volledig elektrische voertuigen. Daarnaast wordt werkt gemaakt van een nieuwe elektrische stadsauto.

Dat heeft CEO Luca de Meo op woensdag op de jaarvergadering van het merk bekendgemaakt. In mei wordt de elektrische versie van de Seat Mii gepresenteerd, waarna het de beurt is aan de el-Born, de Seat-uitvoering van de Volkswagen I.D.

Daarnaast zal Seat actief bijdragen aan de ontwikkeling van een nieuwe platform voor elektrische auto's van de Volkswagen Group, waar het merk onderdeel van uitmaakt.

Op deze ingekorte versie van het zogeheten MEB-platform moet een nieuwe elektrische stadsauto gebouwd worden. Volgens Volkswagen CEO Herbert Diess, die ook bij de vergadering aanwezig was, zal auto minder dan 20.000 euro kosten.

De Meo maakte tevens melding van de komst van een aantal plug-inhybride auto's. Zo zullen de nieuwe Seat Leon en de bestaande Tarraco leverbaar worden met een plug-inhybrideaandrijflijn. Ook de Cupra Leon en de Cupra Formentor krijgen een stekkerversie.

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl