Bugatti, het Franse sportwagenmerk dat bekend is van de miljoenen kostende Veyron en Chiron, gaat een elektrische auto met een basisprijs van 30.000 euro bouwen.

Het betreft de opvolger van de Bugatti Baby uit 1926, een auto die Ettore Bugatti destijds voor zijn jongste zoon Roland bouwde.

De Baby II heeft opnieuw de looks van de legendarische Bugatti Type 35, met zo'n tweeduizend overwinningen nog altijd de succesvolste wagen uit de geschiedenis van de autosport. Het elektrische karretje is ongeveer 25 procent kleiner dan het origineel en voor de bouw van de replica maakt Bugatti gebruik van 3D-printers.

De Baby II heeft twee rijstanden; een voor kinderen en een voor volwassenen. In de eerste stand wordt het vermogen beperkt tot 1 kW, waardoor de topsnelheid uitkomt op 20 kilometer per uur. Volwassenen krijgen de beschikking over 4 kW en een top van 45 kilometer per uur.

Net als bij de Veyron en Chiron kan middels een zogeheten 'Speed Key' het maximale vermogen van 10 kW benut worden. Dan wordt ook de begrenzer uitgeschakeld. Bugatti meldt niet wat de topsnelheid in dat geval is.

Er worden slechts vijfhonderd exemplaren van de elektrische replica gebouwd. De productie gaat dit najaar van start.

Kijk voor meer foto's op AutoWeek.nl