Polestar, het nieuwe merk binnen de Volvo Cars Corporation, heeft zijn volledig elektrische Polestar 2 gepresenteerd. Met de auto richt het merk zijn pijlen nadrukkelijk op de Tesla Model 3.

De Polestar 2 deelt zijn basis met de Volvo XC40 en meet 4,70 meter in lengte, net als de Tesla. Ook de verwachte reikwijdte en de prestaties komen met die van de Model 3 overeen.

De Polestar 2 heeft een accupakket van 78 kWh aan boord, waarmee je volgens de fabrikant ongeveer 500 kilometer ver komt. De auto accelereert in zo'n 5 seconden naar 100 kilometer per uur.

Het ontwerp van de Polestar 2 lijkt op dat van de in 2016 gepresenteerde Volvo 40.2-conceptauto. De auto wijkt af dankzij een over de gehele achterzijde doorlopende lichtbalk.

Binnenin heeft de traditionele middenconsole plaatsgemaakt voor een touchscreen van 11 inch. Het infotainmentsysteem draait op Google Android en daarmee heeft de Polestar 2 een primeur.

Nederland krijgt voorrang

De productie van de auto gaat in het voorjaar van 2020 in China van start. De introductieversie van de Polestar 2 heeft een richtprijs van 59.900 euro. Het gaat hierbij om een Duitse prijs zonder verdere belastingen.

Later volgt een voordeliger model met een richtprijs van 39.900 euro. Ook Tesla begon met de uitlevering van de duurdere versies van de Model 3 alvorens een minder kostbare uitvoering aan te kondigen.

Nederland behoort samen met onder andere België, Duitsland en Noorwegen tot de eerste markten waar de Polestar 2 geïntroduceerd wordt. Andere landen worden volgens Polestar overwogen voor toekomstige uitbreiding.

Kijk voor meer informatie en foto's op AutoWeek.nl