Skoda heeft met de nieuwe Kamiq zijn nieuwste SUV gelanceerd. De auto is het derde hoge model van het Tsjechische merk uit de Volkswagen Group.

De Skoda Kamiq deelt zijn basis met andere auto's uit de Volkswagen Group, waaronder de Volkswagen Polo en de Seat Ibiza. De Kamiq en de Seat Arona zijn een tweeling.

De nieuwe Skoda meet 4,24 in lengte en heeft een wielbasis van 2,65 meter. Het merk belooft dan ook dat de auto meer interieurruimte dan de concurrentie heeft. Kamiq zou zelfs ruimer moeten zijn dan de andere SUV van het merk, de Karoq. Dat geldt niet voor de bagageruimte, aangezien die blijft steken op 400 liter.

De nieuwe Kamiq wordt leverbaar met benzine- en dieselmotoren. Het aanbod begint bij een 95 pk sterke driecilinderbenzinemotor, een krachtbron die ook met 115 pk te krijgen is. De 1.5 TSI is met 150 pk de topmotorisering. De dieselmotor heeft 115 pk.

Skoda voorziet de Kamiq van een digitaal instrumentarium en een infotainmentscherm. De standaard veiligheidsuitrusting omvat een noodremsysteem met voetgangersherkenning en rijbaanassistentie. De auto is vanaf eind deze zomer te bestellen.

Kijk voor meer foto's op AutoWeek.nl