Tesla probeert op korte termijn zo veel mogelijk Model 3-auto's naar China te verschepen in verband met een naderende deadline in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China, meldt persbureau Bloomberg woensdag.

Als de landen op 1 maart geen akkoord bereiken, dan verhogen de Amerikanen meerdere importtarieven van 10 naar 25 procent. Hierdoor zouden de auto's van Elon Musk duurder worden in China.

Daarbij zouden bepaalde onderdelen van de Tesla-modellen duurder worden als gevolg van de verhoogde importtarieven.

Het is nog niet zeker dat er op 1 maart nieuwe importtarieven worden ingevoerd, mogelijk wordt de deadline verplaatst. Dinsdag zei de Amerikaanse president Donald Trump dat hij open stond voor een verlenging van de deadline. "Als we dicht bij een akkoord zijn, en ik denk dat hij binnen handbereik is, dan kan ik de deadline nog wel even links laten liggen."

De economische grootmachten liggen al langer op ramkoers. De landen sloegen elkaar vorig jaar met importheffingen op goederen ter waarde van honderden miljarden dollars om de oren. De huidige 'wapenstilstand' volgde na een eerdere ontmoeting tussen Trump en Xi in Argentinië.