Het Amerikaanse informatie- en onderzoeksbureau J.D. Power heeft Lexus, Porsche en Toyota aangewezen als betrouwbaarste automerken. Fiat scoort het slechtst.

De resultaten worden zoals altijd bij J.D. Power gerangschikt op de hoeveelheid problemen per honderd voertuigen over een tijdsbestek van twaalf maanden. Bij Lexus werden er 106 geteld, bij Porsche en Toyota elk 108.

De prijs voor het betrouwbaarste model ging naar de Porsche 911. Andere auto's die zich tot de betrouwbaarste in hun klasse mochten kronen waren de Lexus ES, de Lexus GX, de Toyota Camry en de Toyota Tundra.

Ook een flink aantal auto's van General Motors (GM) werden als betrouwbaar aangemerkt. De Biuck LaCrosse, Buick Verano en een viertal Chevrolets waren alleen segmentwinnaars. De genoemde merken maken dan ook de top vijf bij de merken compleet.

Het is voor het eerst in de dertig jaar dat J.D. Power zijn betrouwbaarheidsonderzoek uitvoert dat de gewone merken over de gehele linie beter presteren dan de luxemerken.

Het merk dat zich het meest wist te verbeteren was Chrysler, dat ondanks een afname van 65 problemen per honderd auto's nog altijd net onder het gemiddelde van de sector presteert. Fiat presteerde met een score van 249 zoals gezegd het slechtst, gevolgd door Land Rover. Ook bij Volvo werden door J.D. Power veel problemen genoteerd.

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl