Corvette Z06 geprijsd

AMSTERDAM - Nog dit jaar komt de Corvette C06 naar Nederland. De 511 pk sterke sportauto wordt tegen een zeer concurrerende prijs op de markt gezet.


In Europa zijn al 150 orders voor de auto genoteerd zonder dat iemand er hier nog mee gereden heeft

De Corvette C06 staat voor 114.950 euro in de prijslijst. Bij geen enkel ander merk zijn voor die prijs 511 pk´s te koop. De Z06 variant van de Corvette C6 is nauw verwant aan de C6.R raceauto. De C06 heft een topsnelheid van 319 km/u en de sprint van 0 naar 100 verloopt in 3,9 seconden. De auto verloochent zijn afkomst niet. Testcoureur Jan Magnussen wist de top-Corvette in 7.43 minuten over de Nürburgring te jagen.

Rendement

Voor de kracht in de Corvette Z06 zorgt een 7,0-liter V8 motor. Door het gebruik van titanium drijfstangen en –kleppen kan de motor maximaal 7.000 toeren per minuut maken. Volgens Corvette biedt de motor een hoog rendement. Ze zijn met name trots omdat de auto in de Verenigde Staten buiten de zogeheten ´Guzzler Tax´ - een extra belasting die wordt opgelegd aan brandstofgrootverbruikers. De Europese concurrentie valt wel binnen die regeling.

De enige opties die te koop zijn op de Z06 zijn gepolijste wielen en een geïntegreerd dvd-navigatiesysteem met stemherkenning en een Bose geluidsinstallatie. In Europa zijn al 150 orders voor de auto genoteerd zonder dat iemand er hier nog mee gereden heeft.

Tip de redactie