Citroën C-SportLounge concept op IAA

AMSTERDAM - Citroën komt op de IAA in Frankfurt met een fraaie concept car, de C-SportLounge. Het is een fraai gelijnde vierdeurs coupé met plaats voor twee passagiers op de achterbank.

Het Citroën design team is weer helemaal op dreef. De nieuwe modellenlijn met de laatste C4 voorop heeft ze geïnspireerd tot het tekenen van dit nieuwe model, dat op de autotentoonstelling in Frankfurt zal debuteren. De C-SportLounge concept car zal daar met zijn sportief gelijnde carrosserie beslist veel bewonderende blikken krijgen.

Hoewel we denken dat de Citroën een maatje kleiner is dan de Mercedes CLS, zouden de Fransen met zo’n model het segment binnen stappen van vierdeurs coupé’s.

Vliegtuig

Veel gegevens over de Citroën Grand Tourer zijn nog niet bekend. Wél dat deze concept car een uitstekende aërodynamica heeft met een Cw-waarde van 0.26. Binnen doet de C-SportLounge volgens Citroën denken aan de cockpit van een vliegtuig. Plaatjes daarvan zijn er echter nog niet. Aan het stuur zijn de belangrijkste bedieningsorganen bevestigd en ook de peddels, waarmee de automatische transmissie met de hand geschakeld kan worden.

Vrijheid

Het spreekt vanzelf dat de ontwerpers de vrijheid hadden om voor zo’n concept car mooie materialen te gebruiken voor het interieur dat licht is met een grote voorruit en een zonnedak. De achterportieren scharnieren aan de achterzijde, zodat de achter passagiers gemakkelijk kunnen stappen.

Tip de redactie