Jaguar Nederland heeft op zijn Facebook-pagina gereageerd op klachten van eigenaren die het opgegeven rijbereik van de volledig elektrische auto niet halen. Het merk heeft daarbij nieuwe waardes genoemd.

"In de media is veel aandacht geweest voor de actieradius van de elektrische Jaguar I-Pace", schrijft de fabrikant. Het bedrijf reageert daarmee op een artikel van RTL Z van eerder deze maand en de reacties die dat bericht teweegbracht op sociale media.

Volgens Jaguar geldt het opgegeven bereik van 470 kilometer, dat getoetst is op basis van de Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP), alleen voor het instapmodel van de I-Pace. De exemplaren die tot op heden zijn uitgeleverd, waren echter de duurdere zogeheten First Edition-versies.

"Voor de meest luxe en zware versies geldt een officiële WLTP-actieradius tot 415 kilometer", aldus de importeur. Daarnaast wijst het merk naar de invloed van de winterse omstandigheden op het rijbereik.

Ook legt Jaguar uit dat de bandenmaat, bandenspanning en het al dan niet monteren van winterbanden eveneens van invloed kunnen zijn.

Jaguar verwijst klanten naar een tabel van de onafhankelijke EV Database voor een beter beeld van de actieradius van de I-Pace. In december was dit overigens het meest geregistreerde model van Nederland.

Geschatte actieradius Jaguar I-pace

  • Bij stadsverkeer in de winter: 390 kilometer
  • Bij snelwegverkeer in de winter: 270 kilometer
  • Winter gecombineerd: 325 kilometer
  • Bij stadsverkeer in de zomer: 555 kilometer
  • Bij snelwegverkeer in de zomer: 340 kilometer
  • Zomer gecombineerd: 430 kilometer

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl