Carlos Ghosn is bereid om zelf op te stappen als topman en voorzitter van automaker Renault, schrijft de Britse krant Financial Times op basis van ingewijden. Ghosn, die ook de baas was bij Nissan en Mitsubishi, zit al sinds november vast in een Japanse cel. Hij wordt verdacht van fraude bij Nissan.

Ghosn werd al kort na zijn arrestatie vervangen als voorzitter van Nissan en Mitsubishi. Renault hield tot nu toe echter vast aan zijn positie, omdat de beschuldigingen aan het adres van Ghosn nog niet bewezen zijn. Uit eigen onderzoek bleek niet dat Ghosn ook bij Renault fraude heeft gepleegd.

Frankrijk, dat grootaandeelhouder is bij de Franse automaker, stuurde onlangs echter aan op het vertrek van de topman. Donderdag komt het bestuur van Renault bijeen om over de toekomst van Ghosn bij dat bedrijf te praten.

Operationeel directeur Thierry Bolloré, die al tijdelijk de taken van Ghosn overneemt, volgt hem waarschijnlijk op. Renault zou daarnaast de bij Michelin vertrekkende topman Jean-Dominique Senard tot voorzitter benoemen.