Volkswagen brengt de huidige generatie van de Golf nog eenmaal onder de aandacht met de productieversie van de vorig jaar getoonde Golf GTI TCR Concept. Bovendien heeft het merk de prijs van de auto bekendgemaakt.

De Volkswagen Golf GTI TCR kost in Nederland 50.460 euro, waarmee het model ongeveer 7.000 euro duurder is dan een gewone Golf GTI. Voor die meerprijs geeft Volkswagen de 2-litermotor 45 pk extra voor een totaal van 290 pk.

De GTI TCR is te herkennen aan andere bumpers, zwarte spiegelkappen en dikkere uitlaten. Tegen extra betaling levert Volkswagen een performancepakket. Daarmee stijgt de topsnelheid naar 260 kilometer per uur.

Daarnaast bestaat het pakket uit wielen van 19 inch en speciale zwarte laksoorten. In combinatie met matzwart kost het pakket 2.275 euro extra, in combinatie met glanzend zwart stijgt de prijs naar 2.950 euro.

Er komen in totaal 75 exemplaren van de Volkswagen Golf GTI TCR naar Nederland. De Golf is bezig aan zijn laatste maanden, aangezien in de tweede helft van dit jaar een opvolger wordt verwacht.

De eerste beelden van het model zijn mogelijk al geschoten.

Kijk voor meer foto's op AutoWeek.nl