AMSTERDAM - De Fiat Trepiùno scoorde op de Autosalon van Genève in 2004 Hoge ogen. Toch werd enige tijd later het idee voor een opvolger van de Fiat 500 afgeschoten. Nu komt Fiat op die beslissing terug.


Volgens de geruchten wordt de auto 2,65 meter lang, en zou de motor onder de achterbank zitten

Fiat begint in 2007 met de productie van een nieuwe auto in het A-segment die de aloude 500 moet laten herleven. Voorlopig is officieel nog niets over de auto bekend, maar volgens de eerste geruchten zou de auto 2,65 m lang zijn en de motor onder de achterbank hebben. Daarmee wordt de Fiat iets langer dan de huidige Smart ForTwo.

Wildenthousiast

Op de Autosalon van Genève liet Fiat het Trepiùno studiemodel zien. Dat was een moderne interpretatie van de Fiat 500. De reacties op de concept car waren wildenthousiast, maar toch moest Fiat van de auto afzien. Hij was namelijk gebouwd op de bodem van de Opel Trixx concept car. Omdat de samenwerking van Fiat met General Motors werd beëindigd, konden de Italianen niet meer van de Opel-techniek gebruikmaken.

Lancia

Overigens is er ook goed nieuws van het Lancia-front. Op de productieplanner van dat merk staat voor 2006 een SUV; waarschijnlijk krijgt de op de Suzuki Vitara gebaseerde Fiat SUV ook een Lancia-derivaat. Voor 2007 staat bij Lancia een facelift voor de Phedra en de Musa én de geheimzinnige omschrijving ´speciality´ op de productieplanner. Het interessantste voor 2007 is echter een nieuw model in het C/D-segment. De nieuwe Delta komt er dus echt.