De Europese Ford Mondeo heeft een facelift gekregen, waarbij vooral de achterkant gewijzigd is. Bovendien is de Mondeo Wagon voortaan ook met een hybrideaandrijflijn verkrijgbaar.

Deze aandrijving was voorheen voorbehouden aan de sedan. De 187 pk sterke hybrideaandrijflijn bestaat nog altijd uit een 2.0-viercilinderbenzinemotor die volgens het Atkinson-principe loopt. Deze is gekoppeld aan een elektromotor, een unit die op zijn beurt zijn energie uit een 1,4 kWh groot accupakket haalt.

Daarnaast levert Ford de Mondeo Wagon met een 150 pk sterke dieselmotor. De automatische versnellingsbak die eraan gekoppeld zit heeft voortaan acht verzetten in plaats van zes. De bediening ervan gaat niet meer met een traditionele pook, maar met een draaiknop. Ford zegt verder de afwerking van het interieur te hebben verbeterd.

Aan de achterzijde monteert Ford nieuwe full-ledachterlichten die door middel van een chroomstrip met elkaar verbonden zijn. Daarnaast is de vernieuwde Mondeo te herkennen aan een anders vormgegeven grille.

Kijk voor meer informatie en foto's op AutoWeek.nl