BMW heeft de 7-Serie opgewaardeerd met een facelift en software-updates. De auto is te herkennen aan een grotere grille en nieuwe achterlichtunits, die voortaan met een lichtbalk verbonden zijn.

Met de nieuwe grille volgt de 7-Serie het voorbeeld van de onlangs geïntroduceerde X7, die ook met forse zogeheten nieren gepresenteerd werd.

Daarnaast monteert BMW nieuwe koplampen en achterlichten. Tevens loopt er nu een ledstrip over de gehele achterzijde van de auto, iets wat Audi en Porsche ook in toenemende mate introduceren op hun nieuwe modellen.

Binnenin maken de tellers plaats voor het nieuwe digitale instrumentarium van BMW. Ook is extra isolatiemateriaal toegepast, waardoor de 7-Serie nu nog stiller is dan voorheen. Daarnaast zijn de spraakgestuurde bedieningsmogelijkheden en het aantal rijhulpsystemen verder uitgebreid.

Plug-inhybride aandrijflijn verder verbeterd

BMW levert de vernieuwde 7-Serie in twee benzine- en drie dieseluitvoeringen. De bestaande motoren zijn door de Duitse fabrikant verder verfijnd, terwijl de V8-motor uit de 750i helemaal nieuw is. De krachtbron levert 530 pk, een toename van 80 pk ten opzichte van het blok uit de vorige 750i.

De plug-inhybrideaandrijflijn kreeg ook een update. Het elektrische deel is voortaan gekoppeld aan een zescilindermotor. Voorheen was dat een benzinemotor met vier cilinders. Het totale vermogen steeg daardoor van 326 naar 395 pk.

De elektrische reikwijdte ligt volgens BMW nu tussen de 50 en 58 kilometer. Voor de facelift had de plug-in een elektrische actieradius van 40 kilometer.

Kijk voor meer foto's op AutoWeek.nl