Lamborghini heeft zijn instapmodel opgewaardeerd en voorzien van extra vermogen. De V10-motor van de Huracán Evo krijgt er 30 pk bij voor een totaal van 640 pk.

De Huracán Evo is te herkennen aan anders ingedeelde koplampunits, een gewijzigde voorbumper en een nieuw ontworpen achterzijde. Onderhuids monteert Lamborghini voortaan een meesturende achteras en een anders afgestelde stuurinrichting.

Door de vermogenstoename is de vernieuwde Huracán nu net zo krachtig als de duurdere en lichtere Huracán Performante. Ook de prestaties van beide versies ontlopen elkaar niet veel.

De Evo accelereert in 2,9 seconden naar 100 kilometer per uur, 0,1 seconde minder snel dan de Performante. Na 9 seconden staat 200 kilometer per uur op de teller en de auto loopt door tot een topsnelheid van 325 kilometer per uur.

De middenconsole van het dashboard is voortaan voorzien van een 8,4 inch groot touchscreen. Het gekoppelde infotainmentsysteem kan overweg met Apple CarPlay. De lakkleur Arancio Xanto en de zogeheten Aesir-wielen van 20 inch zijn eveneens nieuw.

De eerste exemplaren van de Huracán Evo worden in de lente van dit jaar uitgeleverd.

Kijk voor meer foto's op AutoWeek.nl